Άσαντ: Δεν εγκαταλείπω τη μάχη

Άσαντ: Δεν εγκαταλείπω τη μάχη

77
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο κ. Άσαντ επίσης τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης θα δώσουν ευκαιρία στους αντάρτες να παραδώσουν τον οπλισμό τους και για να υπάρξει μια διαδικασία «συμφιλίωσης» με την κυβέρνηση (φωτ. αρχείου)
«Άκαρπες» χαρακτήρισε τις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει τη μάχη ενάντια στους εχθρούς του.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Λευκορωσίας ΟΝΤ, ο Σύρος πρόεδρος δεσμεύτηκε να υπερασπιστεί τις ζώνες αποκλιμάκωσης με την υποστήριξη του Ιράν και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Ο κ. Άσαντ επίσης τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι οι ζώνες αποκλιμάκωσης θα δώσουν ευκαιρία στους αντάρτες να παραδώσουν τον οπλισμό τους και για να υπάρξει μια διαδικασία «συμφιλίωσης» με την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν υιοθέτησαν στις 4 Μαΐου το ρωσικό σχέδιο δημιουργίας τεσσάρων ζωνών αποκλιμάκωσης στη Συρία για τουλάχιστον έξι μήνες.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters