Σαούδικη εισβολή στο Κατάρ η επόμενη κίνηση;

Σαούδικη εισβολή στο Κατάρ η επόμενη κίνηση;

96
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η αιφνίδια εξέλιξη των τελευταίων ημερών με την διπλωματική, οδική, οικονομική και άλλη απομόνωση του Κατάρ από τη Σαουδική Αραβία και τους δορυφόρους της, έγινε μεν με το πρόσχημα της σχέσης του Κατάρ με την Τρομοκρατία, αλλά ποιος το πιστεύει;

Η Σαουδική Αραβία είναι ήδη γνωστή ως αρχιτρομοκρατική δύναμη και μάλιστα το ίδιο το θρησκευτικό μοντέλο της (ακραία σέκτα του Ισλάμ) είναι ο πυρήνας της τρομοκρατικής ταυτότητάς της.

Τα τεράστια αποθέματα φυσικού αερίου και γενικά υδρογονανθράκων που διαθέτει το Κατάρ, είναι πιθανότερο να είναι η αιτία που το σαούδικο καθεστώς έκανε αυτή την κίνηση απομόνωσης, ώστε στη συνέχεια να κινηθεί … μέχρι και με εισβολή;

Το σενάριο της εισβολής δεν είναι καθόλου απίθανο αν και μέχρι τώρα αναφέρεται μόνο φευγαλέα. Το σαούδικο καθεστώς δεν το έχει σε τίποτα να θέλει να εξαλείψει τη γειτονική χώρα αν αυτό του φέρει υποταγή των άλλων γειτονικών χωρών και ευθυγράμμισή τους (εν όψει και του Σαουδικού ΝΑΤΟ όπως έχει αναφερθεί πριν λίγο καιρό) μαζί φυσικά και με τους υδρογονάνθρακες που θα κάνουν τη Σαουδική Αραβία πρώτη στον κόσμο με τα αποθέματα που θα κατέχει.

Βέβαια … υπάρχει και η σοβαρή πιθανότητα οι ΗΠΑ να παίζουν με τη Σαουδική Αραβία το παιχνίδι που έπαιξαν με τον Σαντάμ όταν του είπαν ΟΚ να εισβάλλει στο Κουβέιτ και μετά «δεν ήξεραν, δεν είδαν, δεν άκουσαν» και ξεκίνησαν τον Πόλεμο του Κόλπου.

Αν κάνουν το ίδιο στο σαούδικο καθεστώς και η Σαουδική Αραβία πραγματικά εισβάλλει στο Κατάρ, τότε δεν αποκλείεται να έχουν την τύχη του Σαντάμ. Και μην εκπλαγούμε αν δούμε τίποτα ρωσικά Sukhoi, S-300 κλπ στο Κατάρ.

Η συνομιλία του Εμίρη του Κατάρ με τον υπεύθυνο Ασφαλείας και ο Παναμάς (χιουμοριστικό)

Ο Εμίρης του Κατάρ ενημερώθηκε από τον υπεύθυνο Ασφαλείας σχετικά με την απομόνωση που επιχειρείται κατά του εμιράτου.

Ο διάλογος:

Εμίρης: Τι γίνεται;
Υπ.Ασφ.: Παναμάς.
Εμίρης: Τι Παναμάς; Εδώ είναι Μέση Ανατολή. Τι σχέση έχουμε με Παναμά;
Υπ.Ασφ.: Παναμάς εμίρη μου, Παναμάς.
Εμίρης: Τι Παναμάς ρε;
Υπ.Ασφ.: Πα’ να μας τα φορτώσουν όλα εμίρη μου.

Πηγή