Σφήνα Στην “Μεσοτοιχία” Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής Η Πολιτική Κίνηση Του Στρατηγού...

Σφήνα Στην “Μεσοτοιχία” Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής Η Πολιτική Κίνηση Του Στρατηγού Φράγκου

138
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο Κομοτηναίος στρατηγός που δεν σταμάτησε ποτέ να δραστηριοποιείται στα κοινά, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν στις σχέσεις μας με τις διπλανές χώρες, αυτή την φορά ετοιμάζεται να “κολυμπήσει” για τα καλά στα βαθιά νερά της πολιτικής.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που και ο ίδιος πλέον δεν αρνείται και έπειτα από αρκετά χρόνια όπου διάφορα παραπολιτικά σενάρια τον ήθελαν σε διάφορες παρατάξεις και σχηματισμούς, ο στρατηγός Φράγκος είναι όπως όλα δείχνουν έτοιμος για το μεγάλο αυτόνομο βήμα το οποίο, όπως θεωρούν πολλοί θα του ανοίξει τον δρόμο προς την Ελληνική Βουλή.
Για τον λόγο αυτό ο πρώην υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Αμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΣ κάνει λόγο για “εθνικό προσκλητήριο” μέσω των επίσημων θέσεών του τις οποίες ανακοίνωσε πρόσφατα και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ως προτεραιότητες:
* Το δημογραφικό πρόβλημα καθώς η μείωση του πληθυσμού των Ελλήνων συμβαίνει παράλληλα με την αύξηση του πληθυσμού των αλλοδαπών μουσουλμάνων μεταναστών στην χώρα για την ύπαρξη των οποίων κατηγορεί ανοιχτά τον Σύριζα.
* Το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Ομογένειας το οποίο θέτει ως “αντίβαρο” στην εμφάνιση τυχόν μειονοτικών κομμάτων και στις επιδιώξεις αυτών. Για το ζήτημα της συμμετοχής της Ελληνικής Ομογένειας στις εκλογές, κάτι το οποίο όπως ο ίδιος αναφέρει σκανδαλωδώς δεν εφαρμόζεται από τις ελληνικές κυβερνήσεις, δηλώνει έτοιμος να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
* Την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και της επιρροής της χριστιανικής Εκκλησίας στην διαμόρφωση κυβερνητικού σχεδίου στην Ελλάδα.
* Την θεσμική μετεξέλιξη της Ελλάδας σε επίπεδο αλλαγής Συντάγματος αλλά και νόμων που θα θέτουν υπό προστασία την υπόσταση, τα δικαιώματα και την περιουσία των αυτοχθόνων Ελλήνων πολιτών έναντι σε τυχόν υποβάθμισή τους.
* Την προστασία του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας έναντι δικαιωμάτων πάνω σε αυτήν από ξένες χώρες και δυνάμεις.
* Την συγκρότηση “ισχυρής ομάδας αντίδρασης” σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο ως μοχλό πίεσης επίτευξης όλων των παραπάνω.
Ως εμβληματική προσωπικότητα ο στρατηγός Φράγκος θεωρεί τον Ιωάννη Καποδίστρια, Ελληνα του εξωτερικού και πρώτου Κυβερνήτη της ανεξάρτητης Ελλάδας.
Ενας “πολιτικός” με χακί
Η κάθοδος του Φραγκούλη Φράγκου στο πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας δεν είναι ένα καινούριο σενάριο. Ηδη από πολύ νωρίς ο ίδιος δραστηριοποιήθηκε ενεργά σε πολλά ζητήματα που απασχολούσαν τότε την κεντρική πολιτική σκηνή, μάλιστα όταν ο ίδιος ήταν εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός. Στο RodopiNews.gr και κατά αποκλειστικότητα είχαμε αναφερθεί στην πιθανότητα εμπλοκής του στρατηγού Φράγκου, απόστρατου τότε, το 2011 όταν ο ίδιος κατ ιδίαν μας το αρνήθηκε διαψεύδοντας τις πληροφορίες μας, ώστε η πραγματικότητα να διαψεύσει εκείνον λίγους μήνες μετά καθώς ορίστηκε υπηρεσιακός Υπουργός Αμυνας.
Η πρόταση την οποία και αποδέχτηκε να αποτελέσει τον υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Αμυνας στην Κυβέρνηση Πικραμένου θεωρήθηκε για κάποιους ως το τέλος των πολιτικών φιλοδοξιών του Φραγκούλη Φράγκου, καθώς θεώρησαν πως “κάηκε” πολιτικά, ενώ για κάποιους άλλους ήταν απλώς το ξεκίνημα. Εκτοτε ο ίδιος δεν σταμάτησε να απασχολεί την δημοσιότητα είτε με παρουσίες και ομιλίες σε δημόσιες εκδηλώσεις, είτε με παρεμβάσεις σε εκπομπές στα ΜΜΕ, είτε με την κυκλοφορία του βιβλίου του “Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;” με το οποίο έδωσε σαφές στίγμα των ανησυχιών του αλλά και της επιδιώξεώς του, όπως αναφέρουν κάποιοι, να αποτελέσει τον “αντι-Νταβούτογλου” της Ελλάδας.
Ο στρατηγός Φράγκος προέρχεται από τον τομέα της διαχείρισης πληροφοριών του Ελληνικού Στρατού. Η περίπτωσή του δεν είναι η πρώτη στο ζήτημα της δραστηριοποίησης προσώπων που χειρίστηκαν κρατικές πληροφορίες στο πολιτικό σκηνικό καθώς κατά το παρελθόν είχαμε το παράδειγμα του Ιωάννη Κοραντή (διοικητής της ΕΥΠ από το 2004 ως το 2009 και βουλευτής ΛΑΟΣ το 2009) αλλά και άλλων προσώπων παλαιότερα.
Ζυμώσεις και παρασκήνια
Η εμφάνιση του Φραγκούλη Φράγκου στο πολιτικό σκηνικό αυτό ακριβώς το διάστημα μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς ενώ πολλοί την θεωρούν ως αποτέλεσμα παρασκηνιακών πρωτοβουλιών με σκοπό την ενίσχυση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τα “δεξιά”. Στο “εκ των δεξιών” της Νέας Δημοκρατίας πολιτικό διάστημα υπάρχει ένα “οικοσύστημα” πολιτικών πρωτοβουλιών που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ιδρυθέντες αλλά όχι δραστηριοποιούμενους πολιτικούς σχηματισμούς, ανεξάρτητες ομάδες πολιτικής σκέψης και παρέμβασης αλλά και αυτόνομες προσωπικότητες, πολιτικές οντότητες που σε μία δεδομένη στιγμή θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στο εκλογικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας.
Ο στρατηγός Φράγκος φέρεται να είναι ως ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής από δύο πρώην πρωθυπουργούς κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και του Κώστα Καραμανλή οι οποίοι φέρονται να έχουν προτείνει στον σημερινό πρόεδρο του κόμματός τους Κυριάκο Μητσοτάκη την εξέταση της πιθανής αξιοποίησής του τόσο προεκλογικά, μέσω στήριξης από τον κομματικό μηχανισμό κάποιας δικής του πρωτοβουλίας (όπως η παρούσα για την προσφυγή στο ΣτΕ για την ψήφο των ομογενών του εξωτερικού), όσο και μετεκλογικά σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης με συμμετοχή της Ν.Δ., για την θέση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας. Δηλαδή στην ουσία στο πρόσωπο του Φραγκούλη Φράγκου οι επιτελείς της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν πως αφενός μπορούν να συσπειρώσουν μερίδιο ψηφοφόρων που κινούνται “δεξιότερα” της Ν.Δ. και “αριστερότερα” της Χρυσής Αυγής και αφετέρου, αν το κόμμα κληθεί με οποιονδήποτε τρόπο να κυβερνήσει να παρουσιάσουν έναν νέο και εντυπωσιακότερο πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος, δηλαδή έναν “αντι-Καμμένο” που και λόγω γνώσεων και εμπειρίας θα μπορεί να είναι ο “πρωταγωνιστής” στο Αιγαίο.
Σε ετοιμότητα
Επειτα λοιπόν από πολλούς πειραματισμούς και αυτοσχεδιασμούς ο τρόπος προσέγγισης του πρώην Στρατηγού με τους ψηφοφόρους βρέθηκε και δεν είναι άλλος από την μαζική συλλογή υπογραφών από πολίτες κάθε πολιτικής προτίμησης με σκοπό έπειτα την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και θα ζητηθεί να θεσπιστεί η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Για τον σκοπό αυτό και η επιλογή του Ιωάννη Καποδίστρια ως εμβληματικό πρόσωπο της Κίνησης καθώς ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας ήταν εξέχων Ελληνας της διασποράς.
Ξεχνούν όμως κάποιοι πως ο Ιωάννης Καποδίστριας ακριβώς λόγω της δυναμικής του προσπάθειας να θέσει γερές βάσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό κράτος χωρίς εθνικισμούς και διαχωρισμούς, έπεσε θύμα εγχώριων πολιτικών συμφερόντων όταν δολοφονήθηκε από ντόπιους τσιφλικάδες, δηλαδή οικονομικούς και πολιτικούς μεγαλοπαράγοντες της εποχής οι οποίοι δεν ήθελαν με κανέναν τρόπο να χάσουν τα καταχρηστικά τους προνόμια, ακόμη κι αν αυτό ήταν εις βάρος της προοπτικής της Ελλάδας. Μεγαλοπαράγοντες όπως τα σημερινά συντηρητικά ακροδεξιά συμφέροντα (σώματα ασφαλείας, εκκλησία) στα οποία ο Φραγκούλης Φράγκος απευθύνεται πάντα και απευθύνεται και σήμερα σε αυτή την αυτόνομη εμφάνισή του στο πολιτικό σκηνικό και τα οποία ακόμη και σήμερα, σχεδόν 200 χρόνια από την ίδρυση του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους εξακολουθούν να διατηρούν καταχρηστικά προνόμια εις βάρος του λαού και της χώρας και τα οποία μάλλον δεν σκοπεύουν να απεμπολήσουν χωρίς αντίσταση. Ιδιαίτερα όταν πολιτικοί όπως ο Φράγκος αποτελούν πολιτικό στήριγμα και μέσω “άφεσης αμαρτιών” για τις ομάδες αυτές.
Τέλος να μην ξεχνάμε πως ο Κομοτηναίος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον επίσης Κομοτηναίο πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον οποίο παρόμοιες απόψεις και πολιτικές προσεγγίσεις διατηρούν και εκφράζουν δημοσίως εδώ και χρόνια.